Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- یکی از قشرهایی که نقش مهمی در بخش تولید و اشتغال کشور دارند عشایر هستند و ازاین‌رو نیاز هست به مشکلات این قشر توجه ویژه‌ای شود، اما ظاهرا عشایر "سرخه" همچنان از بی‌توجهی مسئولان گلایه دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، در طول چند دهه گذشته همواره عشایر در فرایند توسعه نقش ارزنده‌ای داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه نیروی کار، عرضه مواد غذایی و مواد خام صنعتی، مساعدت سرمایه و مساعدت به بازار از جمله خدمات عشایر به جامعه است؛ اما این قشر مهم و مولد جامعه مشکلاتی را هم دارد که باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

به‌عنوان نمونه دولت باید برای قشلاق و ییلاق، مرتع در اختیار دامدار و عشایر قرار داده و اجاره دولتی سالانه بگیرد؛ اما در بسیاری از موارد دریغ از اجرای قانون؛ چراکه در برخی موارد عشایر باید از افراد واسطه‌ای که ییلاق در اختیار دارند با قیمت 20 برابر بالاتر از نرخ‌های معمول، سامانه عرفی را برای ییلاق خود اجاره کنند و این در حالی است که مرتع از اراضی ملی محسوب شده و اجاره این سامانه‌های عرفی نیز مستقیم از سوی بهره‌برداران باید به حساب دولت واریز شود.

یکی از عشایر اهل منطقه "افتر" در شهرستان سرخه با بیان اینکه، افتر روستای عشایری در این شهرستان است و عشایر این منطقه در خردادماه به ییلاقات گورسفید، طارم و کلارخان کوچ می‌کنند عنوان کرد: شغل اغلب مردم عشایر این منطقه دامداری و کشاورزی است.

11 هزار عشایر در نوار مرزی استان ایلام استقرار دارند83 درصد روستاییان و عشایر قزوینی از پوشش بیمه اجتماعی محروم هستند

وی با اشاره به مشکلات این قشر مولد جامعه در روستای افتر عنوان کرد: متأسفانه عشایر افتر، عضو شرکت تعاونی عشایری نبوده و هیچ‌گونه خدماتی را دریافت نمی‌کنند. به‌طور مثال در زمینه نهاده‌های دامی، دامداران عشایر مجبورند برای گوسفندان خود جو با قیمت 50 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم تهیه کنند؛ درحالی‌که عشایر مهدی‌شهر جو با نرخ کمتر از 20 هزار ریال دریافت می‌کنند.

این بهره‌بردار عشایری در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای عضویت در شرکت تعاونی‌های موجود یا ایجاد تعاونی جدید عشایری انجام داده‌اید عنوان کرد: تاکنون 2 مرتبه لیست عشایر روستای افتر به بخشداری اعلام و تقاضای تأسیس شرکت تعاونی عشایری در شهرستان سرخه ارائه شد. در ضمن روستای افتر با داشتن بیش از 20 هزار رأس دام سبک، آمادگی خود را برای واگذاری ملک و فضا به‌منظور تأسیس شرکت تعاونی عشایری و انبار ذخیره علوفه رسماً اعلام می‌کند.

وی تبعیض در ارائه خدمات را یکی از مهم‌ترین گلایه‌های عشایر منطقه سرخه برشمرد و عنوان کرد: به‌عنوان نمونه در اردیبهشت 97 و زمان وقوع کولاک ناگهانی در استان، عشایر یکی از شهرستان‌های استان سمنان که در حال عبور از مسیر افتر بودند؛ از طرف مدیریت امور عشایری استان سمنان پشتیبانی شده و علوفه در مسیر دریافت کردند؛ اما متأسفانه از دامداران عشایر بومی این منطقه هیچ حمایتی نشده و این بهره‌برداران دامی در آن مقطع زمانی تلفات زیادی دادند.

این تولیدکننده عشایر شهرستان سرخه ساماندهی آبشخورهای دامی را یکی از نیازهای مهم در حوزه تولید گوشت قرمز در استان سمنان عنوان و بیان کرد: چشمه مسیر عشایر تنگه سرآبرود که برای آب‌رسانی به دام‌های بومی منطقه و عشایر عبوری استفاده می‌شود؛ تخریب شده و آبشخورهای آن قابلیت نگهداری آب را نداشته و همان مقدار اندک آب چشمه نیز به هدر رفته و دامداران منطقه را با مشکلات عدیده‌ای روبرو شده‌اند. در این زمینه نیز مکاتبات زیادی برای ترمیم منبع و آبشخورهای دام با نهادهای مربوطه انجام شد؛ اما متأسفانه هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته است.

وی البته از اقدام جدید و تازه فرمانداری سرخه برای پیگیری مشکلات عشایر شهرستان سرخه خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا مشکلات آنان به‌زودی حل شود.

عشایری که از قلم افتادند؛ نام‌نویسی از جاماندگان انجام شد

رئیس امور عشایر شهرستان سرخه نیز از جا ماندن تعدادی از خانوارهای عشایر این شهرستان در سرشماری‌های انجام‌شده خبر داد.

مجید گیلوری افزود: در سال 87 خانوارهای عشایر شهرستان سرخه سرشماری شد و 164 خانوار در این سرشماری ثبت‌نام کردند؛ اما کسانی که عضو شرکت تعاونی عشایری شهرستان شدند 43 خانوار هستند و 53 خانوار عشایری ثبت‌نامی جامانده هم در سرخه وجود دارد.

وی افزود: تعدادی از عشایر شهرستان سرخه به‌عنوان عشایر سابق و تعدادی نیز به‌عنوان عشایر ازقلم‌افتاده از سرشماری‌ها جامانده‌اند که باید اقدامات لازم برای این خانوارها انجام شود.

رئیس امور عشایر شهرستان سرخه با اشاره به دستور استاندار سمنان برای ارائه خدمات به عشایر این استان گفت: استاندار سمنان مدتی قبل اعلام کرد که غیر از خدماتی که به عشایر سابق ارائه می‌شد؛ تا حدی که امکان دارد به عشایر ازقلم‌افتاده که تازه سرشماری شده‌اند نیز خدمات ارائه می‌شود.

گیلوری با اشاره به خدمات قابل‌ارائه به عشایر شهرستان سرخه عنوان کرد: خدماتی که ما به عشایر ارائه می‌دهیم شامل تیغ کشی و مرمت راه‌های عشایری، آب‌رسانی مسیر کوچ دوره‌ای ییلاقی و قشلاقی، آب‌رسانی و کمک به عشایر در دوره زمستانه، اجرای پروژه عمرانی شامل بهسازی و مرمت چشمه و قنوات، انتقال آب، ساخت آبشخور، ساخت منبع ذخیره آب، پیگیری و توزیع نهاده‌های دامی، معرفی عشایر متقاضی جهت دریافت وام پرواربندی، توزیع نفت، توزیع لوله پلی‌اتیلن و آبشخور گالوانیزه، توزیع آرد، اعزام اکیپ‌های پزشکی به مناطق عشایری در دوره ییلاقی، تشکیل کلاس‌های آموزشی و ترویجی، سرکشی از عشایر در طول سال، هماهنگی با سایر ادارات شهرستان جهت برطرف کردن مشکلات عشایر، پیگیری جهت عضویت صندوق بیمه روستاییان و عشایر می‌شود.

وی افزود: البته اعزام تیم پزشکی به مناطق عشایری که معمولاً در دوره ییلاقی اتفاق می‌افتد و سالی یک‌مرتبه اکیپ پزشکی شامل چند پزشک که متخصص به ییلاق اعزام می‌شوند.

رئیس امور عشایر شهرستان سرخه با اشاره به سرشماری اینترنتی از عشایر جامانده برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به آنان خاطرنشان کرد: در سال‌های 97 و 98 عشایر جامانده یعنی آن دسته از عشایری که دام دارند؛ اما دفترچه ندارند؛ به‌صورت اینترنتی سرشماری شدند.

گیلوری با اشاره به اطلاع‌رسانی برای نام‌نویسی عشایر جامانده کشور از طریق صداوسیما و از طریق سازمان عشایری و سازمان برنامه‌وبودجه گفت: آن دسته از عشایری که مراجعه کردند؛ ثبت‌نام شدند و نتیجه این نام‌نویسی را مرکز آمار ایران و سازمان عشایری کشور به ما اعلام می‌کنند که عشایر ما چه تعداد هستند تا مراحل بعدی عضویت را انجام دهیم.

انتهای پیام/363/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت تعاونی عشایری امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۸۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر بیشتر بهره‌مند شویم

محمد هادی ایمانیه در جلسه شورای عشایر با تقدیر از تلاش‌های کمیته امداد امام خمینی «ره» خواستار تداوم برگزاری جشنواره زکات و فرهنگسازی در این حوزه شد. 

او خواستار فرهنگسازی پیرامون سنت حسنه زکات در جامعه شد و اظهار داشت: پروردگار متعال همواره بر این موضوع تاکید دارد که پرداخت زکات موجب برکت اموال می‌شود. 

ایمانیه غیرت عشایر توانمند استان فارس را شایسته الگوسازی دانست و گفت: باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر در میدان عمل و در مقیاس وسیع تری بهره‌مند شویم و با اتخاذ این راهکار در راستای هویت سازی آنها گام برداریم. 

استاندار فارس از تلاش دشمنان برای کمرنگ ساختن هویت جوانان ایران اسلامی خبر داد و افزود: عشایر ریشه دار استان فارس و ایران اسلامی از پیشینه درخشانی در تاریخ برخوردار هستند و با اتخاذ راهکار‌های آموزشی و فرهنگی می‌توان بر عزت نفس و ارزش مداری جوانان افزود. 

او از آموزش و پرورش، معاونت اجتماعی سپاه و سایر دستگاه‌های مسئول خواست تا دوره‌های فرهنگی و اعتقادی برای ارتقاء میزان دانش معرفتی و اعتقادی معلمان عشایر و بهورزان برگزار کنند. 

ایمانیه دستاورد این دوره‌های آموزشی را ارتقا سطح دانش اعتقادی و معرفتی معلمان و بهورزان اعلام کرد و بیان داشت: در سال جاری برای حداقل دویست نفر دوره‌های غنای فرهنگی برگزار شود. 

به گفته نماینده عالی دولت در استان فارس، عدم دسترسی عشایر به آب آشامیدنی مطلوب قابل قبول نیست و این چالش با تمهیدات آبفا استان و سازمان امور عشایر و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان باید برطرف شود. 

ایمانیه در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: تفاهمنامه سه جانبه‌ای میان اداره کل عشایری استان، اداره کل برنامه و بودجه فارس با دستگاه‌های خدمات رسان به منظور ارایه خدمات مطلوب به عشایر در حوزه‌های مختلف تا پایان خردادماه سال جاری منعقد شود. 

راه اندازی اورژانس عشایر، کتابخانه عشایر، اختصاص سهیمه آرد و نان از دیگر مواردی بود که استاندار فارس در جلسه شورای امور عشایر به آنها اشاره کرد. 
لازم به ذکر اشت در این جلسه کریمی مدسرکل امور عشایر فارس نیز به تبیین عملکرد اداره کل و دستاورد‌های این اداره کل در حوزه‌های مختلف پرداخت و مصوبات جلسات گذشته شورای عشایری استان مورد بازبینی و بررسی قرار گرفت و همچنین در انتهای جلسه از فعالین عشایری این استان به پاس پرداخت زکات جامعه عشایر به شورای زکات فارس تجلیل بعمل آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر بیشتر بهره‌مند شویم
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی